Un Aquapark pe un teren de 12 hectare, cu o investiție estimată între 15 și 30 de milioane de euro vrea să construiască Primăria Cluj-Napoca. Aici vor fi centre SPA, saună, se vor face tratamente de înfrumusețare și va exista și o zonă destinată copiilor.

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, în şedinţa Consiliului Local că Aquapark-ul reprezintă una dintre nevoile actuale ale municipiului Cluj-Napoca.

„Un Aquapark reprezintă una dintre nevoile actuale ale municipiului Cluj-Napoca, avem un teren liber de sarcini. Consiliul Local a acordat, în unanimitate, un vot de principiu în vederea realizării studiilor de oportunitate, fezabilitate şi a unui Masterplan pentru construirea unei noi baze sportive pentru sportul de performanţă şi a unui Aquapark, pe un teren de 16,5 hectare în zona Becaş de la periferia municipiului, din care 12 hectare vor reveni Aquapark-ului. Investiţia în Aquapark este estimată între 15 – 30 de milioane de euro şi propunem să realizăm acest proiect în parteneriat cu o firmă privată, selectată în urma unei licitaţii, cu care Primăria va încheia un contract de concesiune a lucrărilor”, a spus Boc.

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat, la rândul său, că Aquapark va cuprinde o zonă de interior, una de exterior şi o parcare cu o capacitate de 800 de locuri.

„Aquapark-ul în exterior va avea minimum 5 tobogane cu înălţime cuprinsă între 14 şi 17 metri, dar vom avea şi o zonă pentru copiii între 3 şi 7 ani. De asemenea, în zona de interior ne gândim la partea de SPA, saună, tratamente de înfrumuseţare dar şi la tobogane care pot fi folosite şi pe perioada iernii”, a precizat Tarcea. Acesta a explicat că municipalitatea va pregăti şi un studiu de trafic pentru zona viitorului Aquapark.

Sursa: Mediafax