Primăria Sibiu a efectuat în lunile noiembrie — decembrie 2017 o serie de lucrări care să faciliteze accesul și circulația persoanelor cu dizabilități pe străzile din municipiul Sibiu. Proiectul a vizat mai multe zone din centrul orașului și principalele bulevarde și a constat în trei tipuri de lucrări, se arată într+un comunicat de presă.

Au fost amenajate marcaje tactile la următoarele treceri de pietoni, acestea fiind destinate persoanelor cu deficiențe de vedere. Marcajele îi vor ajuta să își dea seama mai clar atunci când se află în fața unei treceri de pietoni.

De asemenea, au fost instalate sisteme de semnalizare sonoră la trecerile de pietoni cu semafor. Cetățenii cu deficiențe de vedere care vor putea traversa strada în siguranță, respectând semnalele sonore.

 

Pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, dar și pentru cei care circulă cu cărucioare cu copii, Primăria Sibiu a remodelat accesul de pe trotuar pe carosabil pentru a facilita trecerea.

Borduri teșite au fost și vor fi montate la trecerile de pe străzile și în zonele din cartiere unde se efectuează modernizări sau reparații capitale, tocmai pentru ca acestea să devină mai prietenoase pentru persoanele cu dizabilități și pentru cei care circulă cu cărucioare cu copii.