Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, în cadrul comandamentului privind fluidizarea traficului, că vehiculele RATB vor fi dotate cu sisteme GPS, care vor calcula timpii de așteptare în stații.

„Transportul RATB va fi doat cu sisteme GPS, astfel încât în stații să poată fi afișat timpul de așteptare. Prin acest mod vom face transportul în comun mai atractiv și vrem astfel ca cetățenii să fie încurajați să-și lase mașinile acasă”, a declarat Gabriela Firea.

De asemena, directorul RATB, Adrian Mihail, a declarat că cetățenii vor putea vedea timpii de așteptare pe telefon.
„Achiziția de vehicule noi este importantă, pentru că acest transport public va deveni mult mai atractiv. În momentul în care toate mijloacele de transport vor fi dotate cu sisteme GPS, li se va permite cetățenilor să se informeze de timpii în care vehiculele ajung în stație RATB.

Primăria Capitalei vrea să facă mai multe linii de tramvai cu garduri, astfel încât mașinile să nu mai pătrundă pe linii și să incomodeze traficul tramvaielor. Primarul general a menționat în acest sens linia tramvaiului 41, amenajată cu garduri încă de pe vremea când primar general era Traian Băsescu.

„Știm cu toții că linia lui 41 este un succes, de aceea liniile 16, 1 și 32 vor avea culoare unice”, a declarat, primarul general, Gabriela Firea.

Primarul general a convocat, miercuri, un comandament la care au participat atât reprezentații RATB cât și ai Poliției, privind traficul din Capitală.

„Problema numărul unu a Capitalei, traficul, trebuie rezolvată dar nu putem face minuni, mai ales că în ultimii ani nu s-a investit în infrastructură”, a declarat, primarul general, Gabriela Firea.

sursa: mediafax.ro