Bicicleta eliptica
Cu totii ne propunem la inceput de an sa facem mai multa miscare, sa ne imbunatatim stilul de viata si implicit starea generala de sanatate. Astfel ne dorim ca in noul an sa sa scapam de kilogramele in plus, sa obtinem un trup tonifiat, sa ne mentinem in forma si, nu in ultimul rand, sa ne pregatim din timp pentru vara.
Dar ce ne facem cu programul foarte incarcat? Deseori timpul nu ne permite sa mergem zilnic la sala de sport. Mai mult, din cauza vremii capricioase de iarna nu putem merge in parc sa alergam sau sa ne bucuram de alte activitati sportive in aer liber. Aici intervin aparatele de exercitii pentru acasa, precum bicicletele fitness, special concepute pentru a fi folosite chiar in confortul propriei locuinte.
In felul acesta, cu ajutorul unei biciclete de fitness pentru acasa, vei avea parte de antrenamente rapide, eficiente si confortabile. Te vei putea antrena oricand doresti, in functie de programul tau obisnuit.
Iata un top al celor mai practice tipuri de biciclete fitness, conform Sport-Mag.ro:

1. Bicicleta de fitness magnetica

Un astfel de aparat este prevazut cu o volanta, astfel incat efortul depus in procesul pedalarii este unul ridicat si vei arde un numar considerabil de calorii. Prin urmare, o astfel de bicicleta fitness este ideala pentru a slabi rapid si eficient chiar acasa la tine! In plus, aparatul functioneaza silentios, are un design ergonomic si este usor de utilizat. Poti seta foarte simplu gradul de dificultate al acestuia printr-un buton rotativ aflat sub ghidon.
Mai mult, bicicleta dispune de mai multe nivele de rezistenta, dar si de senzori de puls incorporati in manere si scaun ergonomic reglabil pe inaltime. Calculatorul atasat afiseaza toate datele necesare pentru a te ajuta sa scapi de kilogramele in plus: timpul, distanta parcursa, viteza, pulsul, caloriile arse, scanare etc.
2. Bicicleta de fitness eliptica
Diferite modele au fost special concepute pentru a fi folosite acasa, ajutandu-te sa te mentii mai usor in forma si sa-ti cresti rezistenta la efort. Acest tip de aparat stationar simuleaza mersul pe jos, urcatul scarilor sau chiar alergatul. De regula, acesta este prevazut cu un calculator LCD cu multiple functii inteligente: timp, viteza, distanta, calorii etc.
Datorita manerelor mobile, o bicicleta de fitness eliptica iti pune in miscare inclusiv bratele, pentru un antrenament complet care include:
– tonifierea corpului (a picioarelor, feselor si bratelor);
– cresterea rezistentei la efort si imbunatatirea starii generale de sanatate;
– protejarea coloanei vertebrale si a articulatiilor (datorita pedalelor late si antiderapante care iti protejeaza talpa piciorului in timpul exercitiilor);
– imbunatatirea functionarii sistemului cardiovascular si a plamanilor;
– antrenarea tuturor grupelor musculare;
– obtinerea unui tonus fizic si psihic mai bun.
3. Mini-bicicleta fitness
O astfel de bicicleta este extraordinara in recuperarea medicala sau prevenirea sedentarismului! Datorita dimensiunii sale reduse, mini-bicicleta fitness poate fi folosita atat acasa, cat si la birou, fiind ideala pentru persoanele cu probleme de mobilitate.
Foarte practica si eficienta, mini-bicicleta iti pune in miscare atat mainile, cat si picioarele, putand sa pedalezi inainte sau inapoi. Ajustarea rezistentei la pedalare se face manual cu ajutorul unei rotite, iar calculatorul atasat afiseaza: numarul de calorii arse, distanta, numarul de rotatii pe minut si durata exercitiului.