Acțiunile Apple au crescut cu 6%

Acțiunile Apple au crescut cu 6%, atingând nivelul record de 159,10 dolari, în primele ore după închiderea ședinței de tranzacționare, după ce compania a anunțat că vânzările de telefoane, profitul și veniturile per acțiune au întrecut așteptările în al treilea trimestru fiscal, informeaza Mediafax.

Creșterea acțiunilor este așteptată să ajute indicele Dow Jones al Bursei de la New York să treacă, miercuri, de pragul de 22.000, atingând, astfel, un maxim al tuturor timpurilor.

Apple a anunțat că a vândut 1,2 miliarde de iPhone-uri

În perioada aprilie-iunie au crescut vânzările din linia de produse iPad și Apple Watch.

Apple ar putea introduce display-uri cu o rezoluție mai mare pentu ultimele telefoane iPhone, o tehnologie mai bună de touchscreen și încărcare wireless, ceea ce ar putea însemna un preț de 1.000 de dolari. Telefonul este așteptat să fie lansat în septembrie.

Apple a prognozat venituri în valoare de 49-52 de miliarde de dolari pentru al patrulea trimestru fiscal, în timp ce analiștii se așteaptă la venituri de 49,21 miliarde de dolari. Al patrulea trimestru al Apple include, de obicei, primul weekend de vânzări al celui mai recent dispozitiv lansat.