La 31 octombrie, rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la nivelul de 33,93 miliarde de euro, faţă de 33,32 miliarde de euro la 30 septembrie, a anunțat miercuri banca centrală.

„În cursul lunii au avut loc intrări de 1,96 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor (inclusiv suma rezultată din emisiunea de euroobligațiuni a Ministerului Finanțelor în valoare nominală de un miliard de euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele”. Totodată, au avut loc „ieşiri de 1,34 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele”, se arată într-un comunicat al BNR.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,64 miliarde de euro.

Potrivit BNR, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 octombrie au fost de 37,58 miliarde de euro, faţă de 36,95 miliarde de euro la 30 septembrie.
„Plăţile scadente în luna noiembrie 2017 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 161 de milioane de euro”, a mai anunțat BNR.

sursa: mediafax.ro