Orasul Sfantul Gheorghe a strans 62 de inițiative pentru dezvoltarea comunitatii, de la 250 de tineri, în programul Com’ON Sfântu Gheorghe, se arata intr-un comunicat de presa.

„Ne bucurăm foarte mult că au fost înscrise atât de multe inițiative în Com’ON Sfântu Gheorghe! Se vede că tinerii vor să se implice în comunitatea lor și de-abia așteptăm să vedem inițiativele implementate” – spune Balázsi-Pál Ágnes, director executiv Grupul PONT.

După terminarea înscrierilor, inițiativele vor fi verificate din punct de vedere tehnic, după care vor fi supuse unui vot public, în care vor participa locuitorii din Sfântu Gheorghe. Pe baza votului primele 30 de inițiative primesc finanțare de maxim 2.500 lei pentru a putea fi implementate.

„Sunt curios să aflu ce îi interesează pe tineri și ce ar dori să facă pentru oraș și pentru ei înșiși. Com’ON Sfântu Gheorghe a demonstrat până acum că nu e adevărat că tinerii nu sunt interesați de propriul oraș. Doresc să facă ceva pentru oraș și își asumă realizarea inițiativelor, deoarece am primit 62 de inițiative interesante. Acum vine rândul locuitorilor din Sfântu Gheorghe să decidă care inițiative să fie implementate” – a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád-András.

Conceptul acestei prime ediții este „Sfântu Gheorghe Plus”, şi dorește să încurajeze implicarea tinerilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea comunității, punând acces pe anumite teme și priorități relevante pentru realitatea urbană curentă din Sfântu Gheorghe. Inițiativele s-au încadrat în una sau mau multe priorități:

Spatii in Plus(32 de inițiative): înseamnă identificarea și activarea unor spații din Sfântu Gheorghe, precum și regândirea unor spații existente prin care acestea pot căpăta o altă funcțiune, chiar și temporară.

Subiecte în Plus (43 de inițiative): înseamnă aducerea în atenția publică a unor teme, idei și inițiative ce aduc o noutate în viața comunitară din Sfântu Gheorghe, generează o dezbatere și un schimb constructiv de opinii. Noutatea poate ține atât de subiect în sine cât și de abordarea folosită în implementare.

Experiență în Plus (46 de inițiative): înseamnă inițiative ce abordează procesul de maturizare al membrilor comunității locale de la o vârstă fragedă prin care devin cetățeni activi ai orașului (mai ales copii și tineri)

Povești în Plus (25 de inițiative): evidențierea și punerea sub lumina reflectoarelor a poveștilor individuale ce evidențiază astfel aspectul de diversitate și de multiculturalitate al orașului dar și interconectarea umană dintre membrii comunității tocmai prin aceste povești.

Relații în Plus (27 de inițiative): consolidarea relației dintre cei din Sfântu Gheorghe plecați și rămași, întărirea motivației de a se întoarce acasă.

Com’ON Sfântu Gheorghe este derulat de Grupul PONT în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Sfântu Gheorghe. Proiectul este finanțat de către Fondul Bethlen Gábor Alap.