Xerox a lansat proiectul SET THE PAGE FREE, care constă într-o carte în format electronic (e-book), concepută alături de 14 autori din întreaga lume, se arată într-un comunicat al companiei. Cartea va include capitole semnate de scriitori premiați, dar și o poezie și un cântec, pentru a spune într-un mod cât mai creativ povestea locului de muncă modern, oferind diferite perspective asupra birourilor din întreaga lume.
Conținutul de pe SetThePageFree.com este foarte divers, mulțumită colaboratorilor extrem de creativi ai proiectului. Astfel, site-ul conține scurte video-uri, fotografii în exclusivitate, extrase din capitole și podcast-uri ale câtorva dintre autorii proiectului – Lee Child, Joshua Ferris, Roxane Gay și Gary Shteyngart. În următoarele săptămâni, va fi disponibil și conținutul creat de Jonathan Ames, Billy Collins, Jonathan Coulton, Sloane Crosley, Jonathan Safran Foer, Chip Kidd, Valeria Luiselli, Alain Mabanckou, Aimee Mann și Joyce Carol Oates.

Tehnologiile, soluțiile software și aplicațiile Xerox îi ajută pe colaboratori de-a lungul proiectului în activitățile lor – fie că este vorba de traducerea unor documente folosind Xerox Easy Translator Service app, tehnologia de recunoaștere vocală sau scanarea și încărcarea de materiale în cloud.

“Ne aflăm în centrul schimbărilor care au loc în biroul modern,” spune Jeff Jacobson, CEO Xerox. “Fie că vorbim despre un scriitor care trebuie să predea un număr de pagini, despre un manager de vânzări care se pregătește pentru vizita unui client sau despre proprietarul unei mici firme pe care dorește să o extindă, utilizatorii trebuie să poată lucra fără probleme, de oriunde s-ar afla. Proiectul Xerox ilustrează într-un mod creativ toate aceste conexiuni pe care tehnologiile și soluțiile Xerox le fac posibile în viața reală.”

Ca parte a proiectului, Xerox va sprijini eforturile globale pentru alfabetizare prin donații către organizațiile non-profit 92nd Street Y și Worldreader.

Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu 92nd Street Y, o comunitate și un centru cultural non-profit, care s-a ocupat de editarea pentru producție a versiunii finale a cărții. 92nd Street Y creează legături puternice între cititorii și scriitorii din întreaga lume prin intermediul programelor globale de alfabetizare, al festivalurilor digitale, al seminariilor online și evenimentelor transmise prin livestream.

“Este o oportunitate minunată să poți colabora cu scriitorii care ne-au oferit atâtea povești fabuloase, pentru a putea explora ce înseamnă în zilele noastre munca de birou. Împreună, ne-am dorit să creionăm imaginea locului de lucru modern,” a explicat Bernard Schwartz, director Unterberg Poetry Center, 92nd Street Y.

Worldreader, o organizație globală non-profit, împărtășește viziunea Xerox privind potențialul tehnologiei de a genera schimbare. Organizația promovează cititul în mediul digital în comunitățile defavorizate, ajutând la crearea unei lumi unde oricine poate citi. Organizația deservește peste 500.000 de copii și familii din 50 de țări, oferindu-le acces gratuit la o librărie digitală.

Cartea va fi disponibilă sub forma unui eBook în limba engleză, gratuit, și va fi lansată la nivel internațional la sfârșitul lunii octombrie. Începând cu 19 septembrie, vor fi lansate versiunile în limba franceză și spaniolă ale site-ului.

Pentru descoperi interviurile video cu autorii, sau a asculta podcast-uri cu fragmente din carte, dar și pentru informații privind lansarea, accesați SetThePageFree.com și urmăriți hashtag-ul #SetThePageFree.

Xerox (NYSE: XRX) este o companie de 11 miliarde de dolari și unul dintre liderii industriei de tehnologie, care inovează modul în care lumea comunică, se conectează și lucrează. Experiența noastră este mai utilă ca niciodată, pe măsură ce organizațiile de toate dimensiunile vor să optimizeze productivitatea, să sporească profiturile și să crească nivelul de satisfacție. Xerox oferă sprijin firmelor mici și mijlocii, companiilor, instituțiilor guvernamentale, furnizorilor de servicii de imprimare, precum și partenerilor care îi deservesc pe aceștia.