Compania de asigurări Watford Insurance a depus la Comisia de Servicii Financiare din Gibraltar o cerere de aprobare pentru înființarea unei sucursale în vederea lansării operațiunilor de asigurare în România, potrivit unui comunicat emis miercuri.

„Watford Insurance se va angaja împreună cu compania locală de servicii INTARO Insurance Services S.A., să furnizeze toate serviciile de management pentru operațiunile desfășurate în România ale Watford Insurance”, se arată în comunicatul emis.

În urma aprobării autorității de reglementare, operațiunile din România intenționează să se concentreze asupra vânzării RCA și a produselor auxiliare, dar pot fi oferite și alte produse de retail, cum ar fi asigurările pentru proprietăți rezidențiale.

Înființarea de către Watford Insurance a unei sucursale locale în România este supusă aprobărilor autorităților de reglementare din Gibraltar și România.

Watford Insurance, cu sediul în Gibraltar, are un rating “A-” (excelent) acordat de catre A.M. BEST și funcționează în Uniunea Europeană și în Marea Britanie din anul 2015.
Watford Insurance este o subsidiară deținută în totalitate de Watford Re Ltd., reasigurator cu sediul în Bermuda, având un capital de 1,2 miliarde de dolari la data de 30 septembrie 2017.

Watford Insurance și filialele sale au contract de management al subscrierilor cu subsidiarele companiei Arch Capital Group Ltd. (Arch). Arch oferă asigurări și reasigurări la nivel mondial prin intermediul subsidiarelor pe care le deține.

sursa: mediafax.ro