Compania Unilever a preluat producătorul de îngheţată Betty Ice din Suceava, compania antreprenorului Vasile Armenean într-o tranzacţie de circa 100 mil. euro, informează Ziarul Financiar.

Betty Ice are o cifra de afaceri anuală de circa 30 de milioane de euro. Negocierile au început de anul trecut.

Betty Ice are o fabrică în judeţul Suceava, magazine proprii în Braşov, Oradea, Sibiu şi Cluj-Napoca, iar în timpul verii are deschise peste 100 de chioşcuri cu îngheţată în toată ţara. Compania livrează și la export, pe cinci pieţe. Pentru anul acesta, antreprenorul estima o cifră de afaceri de 31-32 milioane de euro.

Unilever mai deține și mărcile Algida, Napoca), iar pe piața mai sunt prezente companiile Nestlé (Nirvana, JOE), Top Gel şi Alpin 57 Lux.

Unilever este unul dintre furnizorii mondiali de produse alimentare, produse pentru casă și de îngrijire personală, cu vânzări în peste 190 de țări. Produsele companiei ajung la două miliarde de consumatori pe zi. Compania are 169,000 de angajați și a generat vânzări în valoare de 53.3 miliarde € în 2015. Peste jumătate (58%) din resursele companiei sunt îndreptate către piețele emergente sau în curs de dezvoltare.

sursa: mediafax.ro