Un program complex de educație non-formală, dedicat atât copiilor, cât și părinților acestora, ia naștere în cadrul comunității Sectorului 6, se arată într-un comunicat de presă.

‘Să creștem împreună!’ este un proiect implementat de către specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, începând din această lună. El vizează explorarea și gestionarea problemelor cu care cei mici se confruntă.

‘Programul de educație nonformală este destinat copiilor și părinților acestora. Acest program este conceput pe de o parte ca un răspuns la nevoile formulate de părinți, iar pe de altă parte este gândit ca o formă de prevenire a situațiilor de criză care apar de-a lungul timpului în relația părinte-copil,’ a declarat Ana Bogdea, psiholog în cadrul instituției.

În cadrul lui sunt formate grupuri de dezvoltare personală pentru copii și workshop-uri pentru părinți. Primul modul de dezvoltare personală se numește ‘Cum să mă împrietenesc cu emoțiile mele’ și se va desfășura săptămânal, la Centrul de Recreere și Dezvoltare Conacul ‘Golescu Grant’, până la finalul anului.

La acest modul s-au înscris 42 de copii din Sectorul 6, iar la final, părinții vor participa la un workshop care să exploreze aceeași tematică, dar din perspectiva lor.

Proiectul va cuprinse și alte module, alese în funcție de problemele stringente cu care se confruntă cei mici, dar și cei mari.

Acesta vizează familiile aflate în situații vulnerabile de viață, DGASPC Sector 6 pune o nouă cărămidă la atingerea principalului obiectiv: prevenirea și combaterea situațiilor de risc.