Municipiul Iași susține sportul în aer liber și va continua programul prin care mai multe terenuri de sport ale unităților de învățământ preuniversitar din municipiu să poată fi utilizate în mod gratuit, în timpul vacanței de vară, de către cei interesați. Programul a fost lansat miercuri, 25 iulie, și va fi valabil până în septembrie, înaintea începerii noului an școlar.

În acest sens, Primăria Municipiului Iași, Instituția Prefectului Județului Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Poliția Locală Iași, Serviciul Voluntar de Ambulanță – Asociația Ambulanța.Life, Asociația Sporturilor în Natură ASNatura, SC Auchan SA și 12 unități de învățământ din Municipiul Iași au semnat un acord de parteneriat.

Doritorii pot beneficia de terenurile de sport de la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul Teoretic „Miron Costin”, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Școala Gimnazială „Ion Ghica”, Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” și Școala Gimnazială „Elena Cuza”.
Activitățile sunt permise între orele 16.00 și 20.00.

Poliția Locală va asigura ordinea publică la unitățile școlare partenere în proiect, iar organizațiile neguvernamentale menționate vor pune la dispoziție voluntari pentru a supraveghea și iniția activități sportive pe terenurile de sport, urmând să vegheze și la păstrarea în bune condiții a bazelor sportive utilizate.

SC Auchan SA va susține programul printr-o sponsorizare constând în apă și sandwich-uri sau fructe pentru câte 20 de voluntari timp de 41 de zile.