S-au găsit banii necesari pentru dotarea sistemului de intervenţii în caz de urgenţă

Premierul Mihai Tudose a anunțat, miercuri seară, că Guvernul a identificat banii necesari pentru dotarea sistemului de intervenţii în caz de urgenţă, inclusiv pentru achiziționarea elicopterelor, secretarul de stat din MAI Raed Arafat urmând să semneze documentele necesare în acest sens, informează Mediafax

„Domnul Arafat începe să semneze hârtiile. Eu cred că (elicopterele pentru intervenții în situații de urgență – n.r.) le va lua repede. Nu toate sunt pe stoc evident, nu găsești marfă de genul acesta pe stoc, dar să înceapă de undeva. Mie când mi-a spus că avem patru județe fără autospecială cu scară am zis că glumește. …Mașinuța aia de jucărie cu o chestie roșie pe ea, cu o scară sus și care salvează pe cineva de la un etaj superior. Sunt patru județe unde jucăriile astea nu există”, a declarat, la Antena 3, premierul Mihai Tudose.

El a povestit și prima discuție cu Raed Arafat despre dotarea sistemului de intervenții în caz de urgență. „Prima dată când mi-a spus domnia sa (Raed Arafat – n.r.) suma m-am așezat eu pe scaun: 600 de milioane de euro. Mi-a dat apă, m-a lăsat plângând. După 3 zile l-am chemat eu pe domnia sa, i-am dat apă că atunci când i-am spus că i-am găsit banii s-a așezat el pe scaun. I-am găsit banii – fonduri europene, contractare…”, a afirmat premierul.

Ministrul de Finanţe trebuie să găsească la rectificare 15 milioane de euro pentru prima etapă a modernizării

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat, în urmă cu o lună, în debutul unei şedinţe a Executivului, raportul privind problemele sistemului de intervenţii în caz de urgenţă, din care a reieşit că ar trebui alocate fonduri de aproape 400 de milioane de euro până în 2020 pentru o serie de reparaţii şi achiziţii. Atunci, premierul i-a cerut imperativ ministrului de Finanţe să găsească la rectificare 15 milioane de euro pentru prima etapă a modernizării.

”Pentru etapa I de 15.385.000 de euro, domnule ministru de Finanţe, la rectificare vreau banii ăştia! Nu e cu da sau nu”, i-a spus Tudose lui Ionuţ Mişa.Tudose.