Iniţiativa Cluj IT Cluster şi a Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Transilvania iHUB4.0, privind înfiinţarea hub-ului regional de inovare digitală a fost selectată pentru asistenţă tehnică în cadrul unui proiect al Comisiei Europene. Fondatorii Transilvania iHUB4.0 participa la evenimentul de lansare a proiectului de mentorat şi training “Smart Factories in new EU Member States” de la Sofia, Bulgaria.

Evenimentul de la Sofia marchează lansarea proiectului “Digital Innovation Hubs – Smart Factories in new EU Member States”, program dedicat eforturilor de a construi o reţea europeană a Huburilor de Inovare Digitală, în care companiile, în general, şi IMM-urile în special pot accesa expertiză, facilităţi pentru dezvoltarea şi testarea de tehnologii digitale, surse de finanţare şi servicii de inovare.

Un număr de 30 de potenţiale Hub-uri de Inovare Digitală din 13 ţări ale Europei Centrale şi de Est au fost selectate pentru a participa în cadrul programului de asistenţă tehnică implementat de PriceWaterhouse Coopers Polonia şi Oxford University Innovation (Oxentia). Astfel, iniţiativa va contribui la digitalizarea sectoarelor industriale în statele membre care au întâmpinat dificultăţi în adoptarea tehnologiilor digitale.

Transilvania iHub4.0 este un proiect iniţiat de Cluj IT Cluster împreună cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, coagulat într-un parteneriat regional format din actori relevanţi care pot oferi servicii specifice unor sectoare ale economiei regionale care să ducă la creşterea performanţelor lor.

Reunind în prezent 13 parteneri din mai multe judeţe ale regiunii (Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud) şi având expertiza necesară în industrie pentru a contura servicii de inovare digitală, iniţiativa beneficiază de suportul Comisiei Europene prin facilitarea transferului de know-how şi iniţierea unor legături de colaborare cu hub-uri asemănătoare din Vestul Europei şi din alte state.

„Am pornit această initiaţiva în spiritul activităţii noastre de până acum. Vrem să deschidem noi oportunităţi pentru partenerii noştri, să aducem şi să valorificăm politici europene care să ne aşeze în rândul celor care inovează în domeniul tehnologiilor şi realizează importanţa transformării digitale pentru economia românească. Dorim ca şi prin acest proiect, al centrului de inovare digitală, în care am reunit actori importanţi la nivelul Regiunii Nord-Vest, să contribuim la modernizarea şi creşterea competitivităţii sectoarelor economice ale regiunii şi ale României.” – a afirmat Andrei Kelemen, Directorul Executiv al Cluj IT.

Good News