Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Transgaz a aprobat, în ședința din 19 ianuarie, asocierea cu compania spaniolă Regasificadora del Noroeste SA, în vederea participării în etapa a doua a procesului de achiziție a 66% din acțiunile transportatorului elen de gaze DESFA.

„Transgaz și Reganosa vor conlucra în direcția îndeplinirii obiectivelor aprobate de acționarii celor două companii și vor contura o ofertă competitivă pentru pachetul majoritar de acțiuni al DESFA, conform cerințelor stabilite de vânzători în termenii definiți prin cererea de depunere a ofertelor angajante”, precizeaază un comunicat Transgaz remis bursei.

Agenția de privatizare din Grecia trebuia să finalizeze privatizarea operatorului rețelei de gazoducte până la finele anului trecut, dar demersul sa fost prelungit. Transgaz a încheiat în vara anului trecut un acord cu GRTgaz SA din Franța pentru preluarea DESFA, dar nu s-a calificat pentru continuarea negocierilor. Autoritățile elene au anunțat în septembrie calificarea în etapa a doua a procedurii a Regasificadora del Noroeste, precum și a unui consorțiu format din Snam SpA, Enagas Internacional SLU, Fluxys SA, NV Nederlandse Gasunie.

SNTGN Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport al gazelor naturale.

sursa: mediafax.ro