Operatorul sistemului de transport al gazelor Transgaz a depus, ca parte a unui consorțiu condus de compania spaniolă Reganosa, o ofertă angajantă pentru privatizarea transportatorului elen de gaze DESFA.

Fondul pentru Dezvoltarea Activelor din Republica Elenă a anunțat că a primit două oferte angajante pentru achiziția unei participații de 66% din DESFA, din care 31% sunt acțiunile deținute de Fondul pentru Dezvoltarea Activelor din Republica Elenă și 35% acțiuni deținută de Hellenic Petroleum.

Ofertele au fost depuse de consorțiul compus din SNAM S.p.A., Enagas Internacional S.L.U. și Fluxys S.A., precum și de consorțiul compus din Regasificadora del Noroeste S.A., Reganosa Asset Investments S.L.U., S.N.T.G.N. Transgaz S.A. și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

„Procesul de evaluare va începe imediat și se va desfășura în conformitate cu termenii specificați în scrisoarea privind procedura de licitație”, a precizat Fondul pentru Dezvoltarea Activelor din Republica Elenă.

sursa: mediafax.ro