Eugen Teodorovici, propus la ministerul de Finanțe în ședința CEx PSD, a declarat vineri că va dori să ia măsuri care se justifică în ceea ce privește Finanțele, adăugând că o comunicare mai bună va conduce la soluții mai bune.

Întrebat ce măsuri dorește la Ministerul de Finanțe, Teodorovici a răspuns: „Ce măsuri se justifică. Ca să fie foarte clar, și atunci când am avut argumente la nivelul Senatului, în Comisia de buget-finanțe, am avut punctul meu de vedere. Ați văzut că de fiecare dată, în Parlament, unele decizii s-au modificat, pentru că au fost argumente. Poate că a fost acea lipsă de comunicare pe care cu toții am invocat-o, și din partea Executivului, și din partea Parlamentului și, de multe ori, din partea partidului, deci eu zic că o comunicare mai bună va duce la soluții mai bune”.

Teodorovici a precizat că nu a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre ce își propune să facă.

„Nu am discutat ce vreau eu să fac sau ce vreau eu să schimb. S-a stabilit principiul de comunicare: am o propunere, am o măsură, aduc argumentele necesare, și de o parte, și de alta, nu numai din partea mea”, a spus Eugen Teodorovici.

Totodată, acesta a adăugat că nu este de acord cu o OUG privind pedeapsa cu închisoarea pentru cei care fac evaziune fiscală.

„Repet, ca idee, abordarea pe care vreau să o imprim la nivelul administrației fiscale în România, este aceea de abordare cât mai deschisă, cât mai proactivă”, a susținut Teodorovici.

În privința impozitării globale, acesta a precizat că va avea o discuție cu colegii săi de la Ministerul Finanțelor, pentru a vedea care a fost argumentul pentru măsurile care sunt astăzi în discuție, după care va avea un punct de vedere final.

Întrebat dacă este de acord cu Fondul Suverna de Investiții, Teodorovici a spus că: „E un proiect care, dacă va prinde contur, va aduce foarte multe lucruri bune. Sunt discuții la nivel de Comisie Europeană, pentru că e nevoie de anumite avize pe un astfel de concept nou pentru România, în alte țări, el există. Vom discuta și cu alte state care deja operează un astfel de mecanism de finanțare”.

Sursa: Mediafax