O nouă tendință în domeniul tehnologiei e-reader este adusă pe piață de PocketBook, care prezintă noua sa vedetă – ediția fashion a PocketBook Touch HD, într-un roșu rubiniu atractiv. Reprezentanții companiei spun că această culoare puternică a fost aleasă tocmai pentru a strimula cititul și de a-l face mai atractiv, elegantul roșu rubiniu stimulează noi dorințe și visuri, se arată într-un comunicat de presă.

Noul dispozitiv e-reader dispune de un ecran multi-senzor infraroșu E Ink Carta cu rezoluție HD (1072 х 1448) și 300 DPI, garantând un contrast și o claritate sporită a paginilor de e-carte. Iluminarea frontală cu led-uri încorporată conferă libertate și plăcere cititului în orice condiții de iluminare.

În ceea ce privește cărțile audio, noul concept acceptă formatul mp3 și un conector audio standard de 3,5 mm. Un fond muzical bine ales va amplifica impactul emoțional al cărții.  O altă funcție prețioasă este Text-to-Speech (text în voce), care convertește textul scris în text vorbit. Acest lucru înseamnă că dispozitivul e-reader poate transforma în text vorbit orice fișier text având unul dintre formatele acceptate.

Dipozitivul are o  memorie internă de 8 GO și un slot pentru card microSD (de până la 32 GO), acceptă 17 dintre cele mai populare formate de carte fără conversie, precum și 4 formate grafice (JPEG, BMP, PNG, TIFF).  În plus, biblioteca  PocketBook Touch HD Ruby Red conține 97 de e-cărți gratuite preinstalate în 14 limbi, printre care 8 în limba engleză.

Cu ajutorul Wi-Fi-ului încorporat și a serviciilor Dropbox, Send-to-PocketBook, PocketBook Sync și PocketBook Cloud, puteți transfera orice conținut electronic pe dispozitiv rapid și cu ușurință, fără a-l conecta la un calculator.