Tarom investește în infrastructura IT, astfel că a lansat licitații pentru achizițiile aferente implemnetării sistemului central de interfațare cu clienții, arată un comunicat transmis miercuri de compania aeriană.

 

„Prin implementarea noilor soluții integrate IT se va crea o veritabilă revoluție în sistemul de rezervări al companiei. Mai precis, este vorba despre rezervări mai rapide, orientate în jurul așteptărilor pasagerului, despre un acces mai facil și mai rapid la destinațiile frecvente, despre dezvoltarea și comunicarea eficientă a unor oferte comerciale avantajoase și nu în ultimul rând, despre dezvoltarea unei platforme de comunicare reală cu clienții și pasagerii companiei”, arată comunicatul.

Potrivit reprezentanților companiei, „se urmărește investirea într-un centru de performanță în ceea ce privește infrastructura hardware și de aplicații”, iar după implementarea proiectului compania va beneficia de „un nucleu software total integrat, care să schimbe fundamental modul în care Tarom își gestionează resursele”.
„Este prima investiție de substanță pe care Tarom o implementează, în ultimii 10 ani, în domeniul IT. Avem așteptări mari de la acest sistem integrat, care suntem siguri că va reinventa felul cum Tarom își gestionează resursele, activele și timpul”, a declarat directorul general al Tarom, Werner Wolff.

„Compania noastră este obligată să facă un salt în timp și să recupereze ceea ce a pierdut în ultimii ani în materie de satisfacție a clienților, de comunicare, de deschidere și eficiență. Pasagerii noștri trebuie să știe că soluția integrată IT li se adresează. Vorbim despre dezvoltarea unui nou Call-Center eficient, de un sistem unitar de prelucrare a datelor, de deschiderea posibilității utilizatorilor de a-și crea conturi pe platforma noastră online. În paralel, soluțiile de business intelligence vor permite managementului companiei să cunoască în orice moment care sunt costurile, veniturile, gradul de încărcare al curselor și bineînțeles profitabilitatea”, a anunțat Werner Wolff.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române Tarom a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, iar din 1993 este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Sursa: Mediafax