Studiul Deloitte Global life sciences outlook 2018 explorează principalele tendințe care pot avea impact asupra companiilor din industria științelor medicale în anul 2018, pe măsură ce acestea își îmbunătățesc ecosistemul. De asemenea, studiul analizează starea actuală a industriei la nivel global și prezintă strategii care pot ajuta companiile din industria sănătății și a științelor medicale să prospere în anul care urmează.

Transformarea industriei sănătății și a științelor medicale în cea de-a patra revoluție industrială: adoptare, creștere, dezvoltare

O dată cu apariția celei de-a patra revoluții industriale, industria sănătății și a științelor medicale este transformată de tehnologiile emergente existente pe piață. La rândul lor, companiile se pregătesc pentru viitor utilizând tehnologia pentru a dezvolta servicii axate pe grija acordată pacientului (patient centricity), dar și reglementări care acoperă mai multe sectoare, servicii care asigură integritatea și autenticitatea datelor, precum și forța de muncă a viitorului. Alianțele strategice și noile modele de operare contribuie, de asemenea, la creșterea industriei. Cu toate acestea, există o serie de incertitudini care rezultă din presiunea asupra prețurilor, contractarea pe bază de performanță, climatul geopolitic și schimbările politice, însă companiile iau măsuri pentru a face față acestor provocări.

  Aspecte esențiale analizate în studiul Deloitte Global life sciences outlook 2018:
  • Cum pot companiile din industria sănătății și a științelor medicale să construiască un sistem de tranformare a datelor în informații pentru pacient (Real World Evidence) și să devină agile, flexibile și să capete anvergură cu ajutorul tehnologiilor?
  • Care sunt strategiile care pot ajuta companiile să contrabalanseze presiunile de stabilire a prețurilor?
  • Care sunt tehnologiile care ar putea ajuta companiile farmaceutice să îmbunătățească serviciile care pun în centrul lor grija pentru pacient?
  • Care sunt tendințele care pot ajuta părțile interesate să restructureze viitorul muncii în acest domeniu?
  • Ce măsuri pot ajuta companiile din industria sănătății și a științelor medicale să își îmbunătățească guvernanța corporativă și monitorizarea reglementării?
  • Cum pot părțile interesate să evalueze și să gestioneze reglementările care fluctuează în timp?
  • Ce măsuri ar trebui să ia companiile pentru a simplifica protocoalele interne și a spori integritatea datelor, lucru care poate duce la performanța prețurilor?
  • Cum pot companiile din industria sănătății și a științelor medicale  să încheie alianțe strategice pentru a construi un model de afaceri axat pe pacient?