Aproape o jumătate din omenire crede în existența unor forme de viață extraterestre și vrea să aibă contact cu acestea, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat în 24 de țări. Cercetătorii susțin că această concluzie explică popularitatea francizei cinematografice „Star Wars” din ultimele patru decenii, informează Reuters.

În preajma lansării filmului „Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi”, pe 15 decembrie în România, cercetători de la agenția Glocalities au publicat rezultatele unui studiu potrivit cărora 47% din peste 26.000 de respondenți cred în existența unor civilizații inteligente extraterestre în univers, scriie News.ro. În plus, 61% dintre respondenți au răspuns afirmativ atunci când au fost întrebați dacă ei cred în existența „unei forme de viață pe alte planete”, conform profit.ro.

citește și: Înainte de a-i vedea la cinema, ultimii Jedi din saga „Star Wars” ajung pe faţada Hotelului InterContinental

Aproximativ un sfert dintre respondenți au spus că nu cred că există forme de viață inteligente dincolo de Pământ. Dintre cei care cred că există forme de viață inteligente în afara Terrei, 60% au spus că ar trebui să contactăm civilizațiile extraterestre.  Cei mai mulți respondenți care cred în existența unor forme de viață extraterestre inteligente sunt din Rusia (68%). Interviurile pentru acest studiu au fost realizate în 15 limbi în perioada decembrie 2015 – februarie 2016 în mai multe țări reprezentând 62% din populația lumii și 80% din economia globală.