Startup-ul UiPath, specializat în dezvoltarea de soluţii pentru automatizarea proceselor interne ale unei companii cu ajutorul roboticii, a obţinut o finanţare de 120 de milioane de dolari care a propulsat compania la o evaluare de peste un miliard de dolari, notează ZF.

„UiPath a luat o finanţare serie B de 120 de milioane de dolari, rundă care îi catapultează evaluarea peste un miliard de dolari“, conform portalului Techcrunch, care citează surse apropiate tranzacţiei.

Astfel, UiPath a devenit primul „unicorn“ al industriei locale de IT, fiind singurul startup local de tehnologie care a reuşit să ajungă la o evaluare de un miliard de dolari în decurs de doar trei ani de la înfiinţare.

Compania a luat ultima finanţare în aprilie 2017, în valoare de aproximativ 30 de milioane de dolari, care a evaluat compania fondată în Bucureşti România, acum cu sediul central la New York, la 109 milioane de dolari. „Cu alte cuvinte, valoarea companiei a crescut de 10 ori“, notează administratorii portalului.

Sursa: Mediafax