Intracom Telecom, furnizor global de soluții și sisteme de telecomunicații a anunțat astăzi semnarea unui contract cu KEMEA, Centrul pentru Studii de Securitate din Grecia, pentru a participă la proiectul EWISA (avertisment timpuriu pentru creșterea gradului de conștientizare a situațiilor), se arată âîntr-un comunicat de presă.

O soluție de supraveghere a frontierelor terestre a fost solicitată de EWISA, în bază conceptul de soluții integrate unificate pentru frontierele externe ale UE și va fi implementată, testată și evaluată în cele patru zone ale proiectului (Grecia, Finlanda, România și Spania). Intracom Telecom și-a asumat răspunderea pentru imbunătătirea calitătii și eficienței serviciilor în ceea ce privește problemele de securitate pe teme de interes comun european.

“Este o mare onoare pentru noi să fim selectați că fiind unul dintre cei mai capabili actori în furnizarea unei soluții tehnologice avansate care să fie evaluată de UE și implementată în patru tări. Folosind cei 40 de ani de experientă acumulată în domeniul telecomunicațiilor și ICT precum și implicarea noastră semnificativă în alte programe-cadru ale UE, ne-am angajat să oferim o soluție inovatoare de securitate și supraveghere a frontierei nu numai pentru Europa, ci și pentru restul lumii “, declarat Nikolaos Velentzas, Director General Adjunct al Departamentului de Servicii al Intracom Telecom.

Proiectul este cofinanțat de UE, pentru furnizarea serviciilor de cercetare în domeniul securitătii pentru frontierele terestre. Finalizarea acestuia este prevăzută până la sfârșitul lunii mai 2019. Intracom Telecom operează în România prin compania Intrarom.