Daunele provocate de un incendiu nesemnalizat încă din faza incipientă pot fi semnificative, afectând atât viețile persoanelor aflate în interiorul clădirii, cât și bunurile existente. Integrarea unui sistem detecție incendiu asociat cu măsurile urgente de stopare și stingere al acestuia reprezintă singura metodă eficientă de prevenție, detectarea și semnalizare a pericolului în timp real, se arată într-un comunicat de presă.

Semnalizare și detecție incendiu – Care sunt beneficiile?

Rolul sistemelor de prevenție împotriva incendiilor constă în detectarea pericolului asociat cu izbucnirea unui incendiu și alarmarea personalului, pentru evacuarea de urgență și luarea măsurilor inițiale de stopare a focului.

Fiabilitatea sistemelor de detecție și semnalizare a unui incendiu asigurată, prin intermediul inteligenței echipamentelor și sistemelor comercializate, de către compania Helinick garantează frecvența redusă a alarmelor false, fiind dezvoltate cu ajutorul tehnologiilor actuale disponibile.

Aceste tehnologii se remarcă prin:

·Detecție automata;

·Detecție liniară de fum cu IR;

·Detecția liniară de temperatură;

·Detectie liniara de temperatura – cablu termosensibil;

·Detectia ultrarapida prin aspiratie;

·Detectie de flacara cu IR si UV.

Sistemele de detectie si semnalizarea incendiu disponibile prin intermediul companiei Helinick sunt fabricate in conformitate cu standardele VdS, EN-54 si avizate de persoanele autorizate pentru verificare MLPTL.

Precizia acestor sisteme este generata de conectarea si corelarea cu alte sisteme adiacente: sistemele de alarmare si evacuare a personalului, sisteme de stingere locala, sisteme de evacuare a gazelor si a fumului, sisteme de detectie emisii toxice (CH4 si CO), sisteme de control a usilor, controlarea lifturilor etc.

Helinick.ro – Tehnologii avansate si investitii durabile

Alegerea unui sistem antiincendiu este realizata, inca din faza de proiectare a constructiei, pe baza criteriilor normative care vizeaza in primul rand siguranta utilizatorilor.

Instalatiile de semnalizare si detectie incendiu se proiecteaza tinand cont de mai multe aspecte: tipul si dimensiunea cladirii, infrastructura constructiei si a parametrilor care trebuie monitorizati, precum: emanatia de gaze explozive sau periculoase, fum, temperatura, flacara etc.

Prin intermediul platformei online, Helinick.ro, ingineri si tehnicieni cu experienta asigura celor interesati de performanta si echipamente inteligente servicii de instalare pentru sisteme de detectie si semnalizare incendiilor cu operare facila.

Aceste servicii includ evaluare riscului de incendiu specific anumitor sfere de activitate, proiectarea sistemului potrivit si serviciile integrale de livrare si montaj.

Avand experienta si rezultate pozitice ca principal integrator pentru sisteme complete antiincendiu, brandul romanesc Helinick, asigura:

·Detectarea incendiilor – Sistemele de detectie incendiu sunt proiectate pentru a fi instalate pe caile circulate intens.

·Semnalizarea incendiilor – Semnalizarea incendiilor inca din faza incipienta reprezinta o solutie inteligenta care asigura personalului autorizat cu protectia si evacuarea in caz de incendiu cele mai bune rezultate in confruntarea cu situatii periculoase.

In plus, anuntarea pompierilor este o semnalizare realizata in timp real, fara alte interferente, ceea ce determina interventia de urgenta.

·Alarmarea personalului insarcinat cu protectia si evacuarea in caz de incendiu – Rolul nominalizarii unei persoane sau a unui grup delegat cu protectia si asigurarea masurilor reprezinta prima interventie de stopare a focului, dar la fel de importanta este evacuarea angajatilor in conformitate cu planurile de actiune stabilite in prealabil.

·Avertizarea si evacuarea utilizatorilor si ocupantilor unei cladiri – Companiile sunt obligate sa efectueze permanent cursuri, teste si simulari pentru evacuarea personalului.

Totusi, in cadrul companiilor exista una sau mai multe persoane care sunt desemnate ca lideri in acest proces de asimilare a cunostintelor si informatiilor necesare pentru avertizarea si evacuarea ocupantilor unei cladiri, in conditii de urgenta.

In definitiv, sistemele de detectie incendiu, insotite de pregatirile si simularile din cadrul unei companii, asigura cele mai bune conditii de evacuare si solutionare a unor situatii care, in absenta instalarii unor echipamente performante si pregatirii personalului, pot determina consecinte nefaste pe termen lung.