Primaria orașului Sinaia a semnat două proiecte de finanțare pe fonduri europene pentru dezvoltare. Primul proiect, în valoare de peste 1,6 milioane de euro, presupune amenajarea unui Parc – grădină publică în zona Capelei Știrbei, clădire monument istoric. Aici vor fi amenajate: un amfiteatru pentru evenimente în aer liber, spații verzi, alei de acces și promenadă, sisteme de supraveghere video, parcări și mobilier urban.

Al doilea proiect, în valoare de 2,6 milioane de euro, vizează zona istorică a orașului Sinaia, cartierul Furnica, unde se va extinde și schimba iluminatul public. În proiect sunt cuprinse 57 de străzi și prevede introducerea tuturor cablurilor în subteran și de asemenea un sistem performant de telegestiune prin care iluminatul va fi controlat și programat în mod inteligent în funcție de necesități.

“Continuăm drumul spre cel mai frumos oraș de munte din România. Ne-am propus să nu ratăm niciun fond european disponibil. Până acum suntem în grafic. Ambele proiecte ne completează statutul de prima stațiune-smart din România. Astăzi, 08 februarie, am semnat primele două contracte de finanțare cu bani europeni din cele zece pe care ni le-am propus să le dezvoltăm în orașul nostru în următorii 3 ani. Amenajare gradină publică – Parc Stirbei, eficiența energetică și extindere iluminat zona istorică Sinaia, intră acum în faza de execuție. Pe parcursul a 2 ani orașul nostru își va îmbrăca din nou « ținuta » de șantier“ a precizat Vlad Oprea, primarul orașului.