Universitatea Politehnica din București (UPB) a organizat între 2 – 6 octombrie Săptămâna Culturală prin care a adus studenților o serie spectacole și conferințe. Scopul acestor zile a fost de a susține creativitatea și totodată să încurajeaze „bobocii, doctoranzii și nu numai să le devină prieteni”. Prin acest eveniment se doreşte celebrarea a 200 de ani de inovaţie, cercetare şi inginerie, în care vor fi incluse cinci seri consecutive de festivități culturale.

Startul evenimentului s-a dat luni, 2 octombrie, de la ora 18:00, pe platoul din fața clădirii Rectoratului cu o seară de teatru în colaborare cu Teatrul Masca, iar marți a avut loc o conferință pe tema „Viaţa studenților de altădată”, moderată de rectorul UPB, Mihnea Costoiu, în care s-a discutat despre cum se relaxau studenții în Regie și despre viața acetora. Pe 4 octombriea fost proiectat în aer liber filmul „Live”, al producătorui și regizorului Vlad Păunescu, despre anchetele unei jurnaliste de succes., iar joi a avut loc conferința „Modele de Succes”.

Vineri este ultima zi a săptămânii culturale , iar la ora 18:00, pe platoul din fața clădirii Rectoratului va fi organizat un concert cu Lidia Buble, The Targets și Mălina Avasiloaie.