Foto: Miruna Găman

Rețele sociale sunt pentru foarte mulți tineri un stil de viață. Telefonul a devenit o parte adiacentă a corpului, dacă asta e un lucru bun sau nu, nu putem spune. Dar fiecare dintre noi are o rețea socială preferată iar consumatorii de social media cunosc foarte bine stereotipurile de pe fiecare platformă și tipul de content care trebuie încărcat pe instagram, spre deosebire de facebook sau snapchat, de exemplu.

Una dintre cele mai utilizate platforme de social media este instagramul, o rețea socială care se bazează în pincipal pe fotografii. Filtrele foto și numeroasele posibilități de a le împărtăși prietenilor momentele din viața ta au făcut din simpli utilizatori, fotografi talentați care își împart instantaneele prin intermediul instagram.

În București, această communitate a ”instagramistilor” s-a dezvoltat atât de mult încât utilizatorii au simțit că e timpul pentru a-și expune fotografiile într-un loc diferit de cel virtual. Sâmbătă la Unteatru a fost inaugurat  #Binstacorner sau Bucharest InstaCorner, o expoziție a fotografilor amatori prezenți pe rețeaua socială Instagram. Sunt expuse timp de o lună (până la jumătatea lunii ianuarie) fotografiile a 36 de instagrammeri locali urmăriți de mii, chiar zeci de mii de persoane în mediul online, notează Virgin Radio România.

Foto: Miruna Găman

Este cea mai mare expoziție de fotografii de pe Instagram organizată vreodată în România, iar sâmbătă, la eveniment, s-au strâns în jur de 100 de persoane care se cunoșteau de pe internet și care s-au cunoscut și în realitate.

“A fost un efort comprimat într-o perioadă foarte scurtă de timp pentru că am vrut să organizăm expoziția până la finalul anului”, spune Cristi Radu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Potrivit unui studiu Instagramology, peste 572 de mii de români au un cont de Instagram. În luna septembrie, aceștia au postat peste 1.278.000 de fotografii, peste 74.000 de video-uri și au apreciat aproape 165 de milioane de fotografii și peste 6.800.000 de videoclipuri.

Iată câteva dintre fotografiile care pot fi admirate la #Binstacorner

sursa: virginradio.ro