Societatea Națională a Gazelor Naturale Romgaz SA va plăti la data de 29 noiembrie dividendele suplimentare cerute de Guvern, plata urmând să se facă prin intermediul Depozitarului Central și al BRD Groupe Societe Generale, se arată într-un comunicat transmis luni de companie către Bursa de Valori.

„Au dreptul să încaseze dividende suplimentare acționarii Romgaz înscriși în Registrul Acționarilor ținut de către Depozitarul Central SA la data de înregistrare 8 noiembrie 2017; Ex-Data este 7 noiembrie 2017. Valoarea dividendului suplimentar brut este 1,94 lei/acțiune, impozitul pe dividende aferent fiind reținut la sursă în cota prevăzută de lege. Conform prevederilor din Codul Fiscal, cota standard de impozitare a dividendelor este 5%”, se arată în comunicatul Romgaz.

Potrivit societății, plata dividendelor suplimentare „este supusă prevederilor generale în materia prescripției, fiind prescriptibilă în termen de 3 (trei) ani de la data începerii plății”.

Comisioanele bancare percepute de Depozitarul Central și de BRD pentru plata dividendelor suplimentare nete în lei sunt suportate de Romgaz, precizează compania.

Întreaga emisiune de dividende speciale, aferentă unui număr de 385,4 milioane de acțiuni, valorează 747,7 milioane de lei. Statul român, care deține – prin Ministerul Energiei – puțin peste 70% din acțiunile Romgaz, va încasa 523,4 milioane de lei din aceste dividende speciale, ceilalți acționari urmând să primească în total 224,2 milioane de lei.

Sursa: Mediafax