Echipa României a ocupat locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică din 2017, care are loc la Malaga, Spania, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, potrivit unui anunț publicat pe pagina de socializare a evenimentului.

Spania s-a clasat pe prima poziție, iar Italia a completat clasamentul. La campionat au mai participat Austria, Elveția, Germania, Marea Britanie, Cipru, Suedia, Norvegia, Cehia, Grecia, Estonia, Lichtenstein și Irlanda.

Fiecare țară participantă a fost reprezentată de câte o echipă formată din 10 concurenți împărțiți în două categorii, 16-20 ani și 21-25 ani, fiecare categorie cu câte 5 concurenți.

În perioada 30 iunie – 2 iulie 2017, pentru al treilea an consecutiv, Serviciul Român de Informații (SRI), CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, alături de Bitdefender, Orange, Microsoft, Check Point, eMag, Cisco și Enevo Group, au organizat etapa online a selecției echipei naționale pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică.

Prima etapă a fost urmată de o selecție on-site, care a cuprins exerciții din domeniul securității aplicațiilor web, atacului și apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering și al prezentării publice.

Ulterior, membrii echipei au participat la sesiuni de training.

Sursa: Mediafax