RePatriot, proiect de repatriere prin antreprenoriat, continuă seria de acțiuni dedicate românilor de peste hotare prin participarea la două evenimente și organizarea unei conferințe care a avut loc la Bruxelles pe 7-8 Noiembrie.

Prin participarea la astfel de conferințe, românii care vor să revină în țară prin investiții și antreprenoriat primesc consiliere și inspirație. 57% dintre românii emigrați vor să se întoarcă în țara, conform rezultatelor celui mai amplu studiu despre Diaspora românească, realizat de Open-I Research.

“Un număr tot mai mare de români, care trăiesc în străinătate, ar dori să se întoarcă acasă. Ei deţin cunoştinţe, abilităţi, experienţă şi o mare capacitate de muncă. Până acum, banii trimişi de aceștia au adus o contribuţie importantă la creşterea economică a României. Românii au ales să plece într-o lume liberă, a competiției, a corupției mai scăzute, emigrând în economii funcționale. Acum, e timpul ca românii să revină acasă pentru a valorifica oportunitățile de afaceri din România!”, spune Marius Bostan, inițiatorul proiectului RePatriot.

8 noiembrie- Bruxelles

Pe 8 noiembrie o echipă RePatriot a întâlnit la Bruxelles întreprinzători români care sunt interesați să facă afaceri Acasă. A fost o bună ocazie de a discuta direct despre cum pot fi depășite barierele și cum fructificăm oportunitățile apărute. S-a discutat mult despre situația din România, despre barierele revenirii și despre oportunitățile din agribusiness, real estate, turism, high-tech, logistică și despre finanțare, fonduri europene, fonduri de investiții, piața de capital, fiscalitate și forță de muncă. Chiar dacă în România sunt greutăți, RePatriot a transmis mesajul, apreciat de participanți, că Românii sunt doriți acasă unde pot face profituri însemnate și pot contribui pentru a face o Românie mai bună pentru toți românii.

Evenimente viitoare

Următorul eveniment RePatriot va avea loc la Alba Iulia, pe 1 Decembrie 2017, când echipa merge la manifestările prilejuite de Ziua Națională și va organiza o conferință festivă extraordinară cu sprijinul autorităților locale.

Link de inscriere aici: http://repatriot.ro/conferinta-repatriot-alba-iulia-2017/