Primul atelier digital din România realizat de Google, în care studenții sunt învățați gratuit cum să dezvolte aplicații mobile, și nu numai, a fost inaugurat, vineri, la Universitatea Politehnica din Timișoara, investiția ridicându-se la aproximativ 50.000 de euro.

Atelierul digital Google a fost amenajat într-o sală de cursuri a Facultății de Management în Producție și Transporturi a Universității Politehnica din Timișoara. Potrivit reprezentanților instituției de învățământ superior, studenții au câștigat un concurs la nivel național organizat de Google, iar finalitatea competiției a dus la amenajarea atelierului digital. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 50.000 de euro, fiind cumpărate și zece laptop-uri.

“Am câștigat un concurs la nivel național pentru a amenaja acest atelier. Ne bucurăm că este primul atelier amenajat de Google într-o universitate tehnică din România și acesta se va adresa în primul rând studenților, și nu numai, celor care doresc să se perfecționeze în domeniul aplicațiilor mobile. Vor fi cursuri gratuite susținute de specialiști în domeniu, organizate de Google și de universitatea noastră”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, decanul Facultății de Management în Producție și Transporturi, Marian Mocan.

Directorul de marketing al Google România, Dan Oros, a afirmat, vineri, la inaugurarea oficială a atelierului digital, că inițiativa de a sprijini studenții cu scopul de a dobândi competențe digitale a fost lansată în anul 2016, în condițiile în care țara noastră se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește digitalizarea.

“Inițiativa Atelierul Digital a pornit în anul 2016, în ideea de a ajuta tinerii și studenții, în principal, să dobândească competențe digitale. La început am făcut training-uri cu studenții în universități, în care să-i învățăm ce înseamnă online-ul, de ce să se promoveze online. Ne-am dat seama că pe lângă partea de online marketing, este un interes destul de mare pe partea tehnică, avem foarte mulți tineri interesați de programare și am decis să extindem programul de la online marketing la partea de dezvoltare de aplicații mobile. Ne-am propus să construim trei hub-uri, în trei universități, iar acesta este primul hub pe care l-am realizat și ne bucurăm să îl inaugurăm”, a explicat Dan Oros.

Potrivit directorului de marketing al Google România, în atelierul digital creat la Universitatea Politehnica din Timișoara, studenții vor putea participa la cursuri gratuite pe partea de dezvoltare de aplicații mobile sau inteligență artificială.

“De asemenea, vom oferi suport celor care lucrează pe proiecte în aceste domenii și vor să crească proiectul de la nivel de licență sau de la un proiect universitar la un start-up sau la o companie. Dacă vor avea nevoie de expertiza celor din Google, ei vor avea acces prin acest hub. În același timp, universitatea va putea folosi hub-ul cum dorește pentru activitățile didactice. Sperăm să avem cât mai mulți studenți care să beneficieze de acest hub, de aceste cursuri și în viitor să avem cât mai mulți studenți care să lanseze proiecte și companii din acest hub”, a mai precizat Dan Oros.

sursa: medifax