Primăria Sectorului 3 al Capitalei a aprobat, în ședința Consiliului Local de marți, alocarea a 33 de milioane de lei pentru modernizarea bulevardelor Burebista și Decebal, reinformează Mediafax.

Bulevardele Burebista și Decebal din Sectorul 3 vor fi modernizate

Proiectul se numește ,,Creșterea atractivității și amenajare peisagistică – Bulevardul Burebista și Bulevardul Decebal” și are ca scop creșterea spațiilor verzi și reducerea poluării în zonă, anunță Primăria Sectorului 3. De asemenea, proiectul prevede și crearea de locuri de parcare

”Propunerea are ca obiectiv reabilitarea din punct de vedere al traficului, prin crearea de locuri de parcare, funcțional, moral și economic a bulevardelor, prin implementarea unor promenade generoase, compuse din spații de circulație pietonală, piste de bicicliști și o alternare de spații verzi în jardiniere și prin păstrarea arborilor existenți”, precizează Primăria Sectorului 3.

Potrivit raportului întocmit de specialiști, ”spatiile conexe acestor axe reprezentative ale orașului au un caracter destructurat, izolat la nivel de accesibilitate și atractivitate urbană, încurajând parcarea speculativă pe domeniul public, abandonând spațiul verde existent și stigmatizând clădiri reper”.

Lucrările constau în amenajarea de locuri de parcare, amenajarea de piste noi pietonale și de bicicliști, jardiniere și spații verzi

Investițiile pentru Bulevardul Burebista vor fi în valoare de 6,5 milioane de lei, iar pentru Bulevardul Decebal, suma se ridică la 26,8 milione de lei.