Primăria Municipiului București va cumpăra clădirea în care a funcționat fostul cinematograf Lumina, situată pe bulevardul Regina Elisabetaa din Capitală, potrivit unei hotârâri de marți a Consiliului General al Muncipiului București.

Fostul cinema Lumina se află pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 32, Sector 5, şi are o suprafaţă în teren de 498 de metri pătraţi şi suprafaţă totală utilă de 791,29 de metri pătraţi, fiind construit în 1926.
Suma maximă pe care Municipalitatea o va oferi actualilor proprietari este de 7,3 milioane de lei, urmând ca acest spațiu să fie transformat într-un muzeu de artă.

„Odată cu relocarea sediului Primăriei Municipiului Bucureşti în imobilul monument istoric din Bd. Rregina Elisabeta nr. 47, a reorganizării unor activităţi existente şi a înfiinţării de companii municipale, în condiţiile existenţei unui deficit de spaţii necesare desfăşurării activităţilor culturale, în ultimul an a crescut drastic necesarul de spaţii specializate pentru activităţi de culturi şi adinistrative”, se arată în expunerea de motive a proiectului abrobat marți de conslerii CGMB.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 40 de voturi „pentru” şi 12 voturi „împotrivă”.

sursa: mediafax.ro