Distopia TV „Povestea slujitoarei” a primit premiul pentru cel mai bun serial dramă iar eroina principală Elizabeth Moss a primit Emmy-ul pentru principalul rol feminin, în timp ce ”Big Little Lies” a primit trofeul pentru cea mai bună miniserie, relatează mediafax.ro.

„Big Little Lies” a primit cinci premii, inclusiv pentru actițele Nicole Kidman și Laura Dern.

Actorul de comendie John Oliver și echipa sa de scenariști au primit premii pentru emisiunea „Last Week Tonight”, iar Julia Louis-Dreyfuss a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol de comedie, în serialul „Vicepreședinta” („Veep”) pentru a șasea oară, stabilind un nou record pentru cele mai multe premii Emmy câștigate de un actor pentru același rol. „Veep” a câștigat și premiul pentru cel mai bun serial de comedie.

Alec Baldwin a fost premiat pentru felul în care îl interpretează pe președintele Donald Trump în emisiunea TV „Saturday Night Live”.

Serialul ”Westworld” a fost nominalizat la 22 de categorii dar nu a primit niciun premiu, iar ”Game of Thrones”, abonat la premii Emmy, nu a fost eligibil în acest an pentru că a fost difuzat prea târziu pentru a intra în competiție. La fel, și „Twin Peaks” va trebui să aștepte până anul viitor, pentru că a fost difuzat în afara perioadei potrivite.

Hulu, care a produs „Povestea slujitoarei”, este primul serviciu de streaming care câștigă un premiul Emmy.