Întâlnire: premierul Mihai Tudose și vicepreședintele companiei Lockheed Martin

Premierul Mihai Tudose și vicepreședintele companiei Lockheed Martin, Jonathan Hoyle, au semnat, miercuri, un acord pentru transfer de tehnologie “la ce la mai înalte standarde” pentru avioanele F16,  precizeză din surse guvernamentale Mediafax.

Premierul Mihai Tudose l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe vicepreședintele companiei Lockeed Martin, Jonathan Hoyle.

“De asemenea, există discuții foarte avansate cu compania Lockeed Martin, pentru producția de camioane, precum și modernizarea Romaero”, au mai precizat sursele citate.

Întâlnire: ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu cu delegaţia Lockheed Martin

Delegaţia Lockheed Martin, una din companiile semnificative specializate în cercetarea, dezvoltarea, producția și integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar s-a întâlnit marţi si cu ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu căruia i-au prezentat “oportunitățile de cooperare industrială și propuneri de colaborare cu industria națională de apărare”, informează Mediafax.

La întâlnirea de la Ministerul Apărării au participat şi ” șefi ai structurilor militare implicate în procesul de achiziție de tehnică militară”, conform unui comunicat al ministerului.

Oportunități de cooperare industrială și propuneri de colaborare cu industria națională de apărare

“Reprezentanții companiei americane au prezentat oportunitățile de cooperare industrială și propuneri de colaborare cu industria națională de apărare. Partea română a detaliat cele opt programe esențiale de înzestrare ale Armatei României, dar și alte intenții privind dezvoltarea de noi tehnologii militare în România. Astfel de întâlniri vor continua în perioada următoare, conform calendarului de consultări cu actorii principali prezenți pe piaţa mondială și naţională a industriei de apărare”, se mai spune în comunicatul Apărării.