O stație de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile va fi construită în Prahova, cu bani de la Uniunea Europeană. Contractul a fost semnat, marți, de conducerea Consiliului Județean, investiția ridicându-se la 61 de milioane de lei, transmite mediafax.ro.

Președintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a semnat, marți, contractul de finanțare pentru proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Prahova”, pentru care s-a primit şi finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană în valoare de de 46.686.903,53 lei.

„Finanțarea acestui contract va fi realizată din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și reprezintă continuarea proiectului <Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Prahova>. (…) Se va realiza un alt obiectiv major de investiții, respectiv <Construirea stației de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile Ploieşti”, activitate pentru care deja s-a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor”, arată CJ Prahova.

Valoarea lucrărilor pentru Stația de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile Ploieşti este de 61.531.405,20 lei.

Proiectul trebuie realizat în 18 luni, în acest termen fiind incluse etapele de proiectare, execuție a lucrărilor și testarea echipamentelor.

„Stația de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile Ploieşti, ce urmează a fi construită ca urmare a implementării contractului semnat marţi va avea o capacitate de prelucrare de 150.000 tone pe an, scopul său fiind acela de a completa infrastructura existentă la nivelul județului Prahova în ceea ce privește gestionarea deșeurilor”, mai arată CJ Prahova.

Prima etapă a acestui proiect a început în februarie 2012 și s-a finalizat în decembrie 2015, fiind realizate investiții în valoare de 91.680.752 lei, respectiv închiderea depozitului neconform de la Ploiești, construirea stației de sortare de la Boldești-Scăeni, construirea a două noi stații de transfer la Bușteni și la Urlați, dotarea a două stații de transfer deja existente la Valea Doftanei și la Drăgănești, precum și achiziționarea a 203.725 de pubele, compostoare individuale și containere de colectare selectivă.

sursa: mediafax.ro