Matematicianul Stefan Mandel nu a găsit formula pentru a învinge statistica.Mandel a câştigat de 14 ori marele premiu, încasând peste 30 de milioane de dolari. El a creat o formulă aproape perfectă pentru a învinge loterie.

Mandel a convins 2 500 de investitori australieni să cumpere 2,500 de dolari fiecare. Doi ani mai târziu, în 1992, jackpotul a ajuns la 27 de milioane de dolari, iar dl Mandel și echipa sa au cumpărat fiecare bilet. “Știam că voi câștiga un premiu întâi, șase premii secunde, 132 de premii treia și mii de premii minore”, a declarat el pentru Planet Money.

Profitul său total depășea 30 de milioane de dolari. A rezultat o bătălie legală de patru ani, care a văzut sindicatul investigat de cei de la CIA și FBI, cu toate că suspiciunile au fost neîntemeiate. În ciuda acestui fapt, legile au fost încă modificate pentru a exclude tehnica domnului Mandel. În 1995, domnul Mandel a ajuns in faliment.
Când a încercat o altă victorie în Israel, a fost găsit vinovat de fraudă și a petrecut 20 de luni în spatele gratiilor. După eliberare, sa îndreptat spre Vanuatu, o insulă liniștită de pe coasta australiană, unde traieste încă de atunci.

Sursa: www.bmag.ro si dailymail.co.uk