Mai multe piese compuse de Prince, care nu au fost lansate până în prezent, vor apărea pe piață “în curând”, a anunțat administratorul averii starului care a murit în aprilie 2016, informează contactmusic.com.

Troy Carter, care este și șeful departamentului de creație al site-ului muzical Spotify, a spus că materialul muzical lăsat în urmă de artist este “uluitor”.

Carter a mai spus că sunt niște proiecte grozave în lucru în ceea ce privește piesele nelansate ale lui Prince.

Anul trecut, o înțelegere încheiată cu Universal Music Group, care se ridica la 31 de milioane de dolari, privind distribuirea pieselor din catalogul muzical al lui Prince a fost anulată în instanță din cauza neclarității unor termeni din contractul pe care starul îl încheiase cu Warner Bros. Records. Warner este casa cu care Prince a avut contract pentru primii aproape 20 de ani de carieră.

Conținutul arhivei muzicale a lui Prince a fost mutat din fosta locuință a artistului din Paisley Park, Minneapolis, într-un depozit din Los Angeles, anul trecut, după ce câteva dintre înregistrări au fost distruse, din cauza unor condiții de stocare inadecvate.

Existența acestui material muzical nelansat a fost confirmată chiar de Prince într-un interviu, care a fost publicat după moartea lui.

Un concert în memoria artistului, “Prince: Live on the Big Screen”, va avea loc pe 21 aprilie, la Target Centre, Minneapolis. Concertul face parte dintr-un eveniment de patru zile dedicat starului, Celebration 2018, care va avea loc între 19 și 22 aprilie, în Paisley Park.

Prince a murit pe 21 aprilie, la vârsta de doar 57 de ani, din cauza unei supradoze accidentale de fentanil.

Prince Rogers Nelson, cunoscut sub numele de scenă Prince, născut pe 7 iunie 1958, a fost un cântăreţ, compozitor, actor şi multiinstrumentalist. Prince a fost recunoscut de întreaga lume pentru inovaţiile aduse în industria muzicii, dar şi pentru munca sa eclectică, prezenţa scenică excentrică şi stilul vocal unic. A fost văzut ca un pioner al “sunetului Minneapolis”. Muzica sa îmbina genurile rock, R&B, soul, funk, hip hop, disco, psychedelia, jazz şi pop.

Albumul din 1979, care îi poartă numele, a fost premiat cu un disc de platină, iar materialul discografic “Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial.

Un compozitor prolific, în anii 1980, Prince a compus şi produs melodii, deseori fără a-şi semna munca cu propriul nume, ci cu pseudonime.

Prince a vândut peste 100 de milioane de albume în toată lumea și a câştigat opt premii Grammy, un Glob de Aur şi un Oscar.