OMV Petrom a finalizat lucrările de construcție la două stații noi de tratare a gazelor, amplasate la Burcioaia, jud. Vrancea, și la Mădulari, jud. Vâlcea, care au necesitat investiții de peste 130 de milioane de euro.

Lucrările au început în 2013. Stațiile vor permite livrarea de gaze în sistemul național de transport, la presiuni de până la 40 de bari. Prin cele două unități se procesează circa 7,5% din producția de gaze a OMV Petrom în România, adică necesarul pentru 330.000 de locuințe.

”Proiectele Burcioaia și Mădulari ne permit să procesăm gaze la o capacitate de până la 2 milioane de metri cubi standard pe zi și să livrăm gaze în sistemul național de transport, la presiuni ridicate. În plus, ele prelungesc durata operațiunilor de producție pe zăcăminte mature, deoarece noile stații pot prelua gaze la presiuni reduse”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Upstream.

Proiectele de gaze de la Burcioaia și Mădulari includ construirea de conducte pentru preluarea gazelor de la zăcăminte, construirea stațiilor pentru uscarea, comprimarea și măsurarea gazelor, precum și infrastructura necesară pentru conectarea la sistemul național de transport. Lucrările de construcție de la cele două proiecte au însumat aproximativ 1,3 milioane de ore muncă.

sursa: mediafax.ro