Premium Porc Group, al doilea mare producător de carne de porc din România, a fost finanțat printr-un credit de 55 milioane de euro accordat de UniCredit Bank, BCR, BRD Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank, informează un comunicat al producătorului.

Împrumutul va fi folosit pentru mărirea capacității de producție cu peste 160.000 de porci produși pe an și susținerea activității operaționale.

UniCredit Bank a acționat în calitate de aranjor principal mandatat, iar Banca Comercială Română, BRD Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank au fost aranjori mandataţi. UniCredit Bank şi-a asumat şi rolurile de agent de facilitate şi agent de garanţii. Creditul se va derula pe o perioadă de 10 ani.

Premium Porc Group va utiliza fondurile pentru implementarea strategiei de dezvoltare în România și pentru finanțarea activității operaționale, aceasta fiind cea mai importantă tranzacţie din sectorul de creştere a porcinelor realizată în 2017, având în vedere valoarea finanțării acordate și numărul băncilor participante.

Grupul danez Premium Porc Group, deținut de compania holding DCH International, este al doilea mare crescător de porcine din România, cu o producţie de 400.000 de capete în 2016. Grupul este prezent pe piaţa locală din anul 2006.

Accesul la facilitatea de credit va contribui la implementarea strategiei de dezvoltare sustenabilă a grupului în România pentru următorii ani, perioadă în care îşi propune creşterea capacităţii de producţie până la 600.000 de porci pe an. Investiția presupune construirea unei ferme de reproducție cu o capacitate de 5.200 de scroafe în județul Brăila, cu unități de creștere și îngrășare aferente în alte județe.

Consilierea Premium Porc Group în această finanțare a fost asigurată printr-un pachet de servicii integrate de asistență financiară și juridică, de către EY Corporate Finance și EY Law/Radu și Asociații SPRL în timp ce clubul bancar a beneficiat de asistenţa juridică a casei de avocatură Clifford Chance Badea