Nu multe sunt tarile care reusesc sa se mandreasca cu cinci centre academice certificate Palo Alto Networks, mai ales in regiunea de Sud-Est a Europei. Romania o face, prin acreditarea Universitatii Ovidius din Constanta. Clico Romania, in calitate de unic distribuitor al Palo Alto Networks in Romania, a facilitat inrolarea universitatii in acest program: ‘’Procesul a durat aproape sase luni si a implicat punerea la dispozitie a cursurilor “train the trainer” pentru profesorii care se vor specializa in predarea cursurilor catre studenti. Urmeaza livrarea gratuita a echipamentelor pentru echiparea laboratoarelor, definirea cursurilor si a perioadelor in care se vor tine”, precizeaza Costin Pavel, BDM Clico Romania.

Lect. univ. dr. Alexandru BOBE

Universitatea Ovidius din Constanta a fost fondata in 1961 si a devenit in 1990 o universitate multidisciplinara, cu programe de studii de licenta, masterat si doctorat de calitate, recunoscuta de institutii de acreditare nationale si internationale cu grad de incredere ridicat. Cu peste 15.000 de studenti, Ovidius este cea mai mare universitate europeana de la Marea Neagra. Prin obtinerea acreditarii Palo Alto Networks, incepand cu noul an universitar, 2018-2019, studentii universitatii se vor putea specializa si in cybersecurity: “Studentii nostri vor avea o certificare internationala intr-un domeniu in care foarte putine centre academice dau astfel de certificari. Palo Alto Networks, pe langa zona de echipamente de retea, se ocupa mai ales de zona de cybersecurity, fiind lider mondial pe acest segment”, a declarat Lect.univ.dr. Alexandru Bobe, Prorector, Universitatea Ovidius din Constanta.

Cursurile Palo Alto Networks® Security stabiliesc o baza solida si ofera studentilor cunostinte temeinice despre cele mai noi solutii din zona de cybersecurity, detalii legate de felul in care se instaleaza, se configureaza si se administreaza firewall-urile Palo Alto Networks, sistemul de operare PAN-OS si toate functionalitatile de raportare, logging si update: “Companiile din Romania vor putea recruta studenti deja formati, care au informatii de ultima ora din zona de cybersecurity si au dobandit experienta pe tehnologiile de varf din acest domeniu”, completeaza Costin Pavel.

Clico Romania este subsidiara din Romania a grupului polonez Clico, leader in CEE in domeniul distributiei de solutii de retelistica si securitate de retea: Juniper Networks / Palo Alto Networks / Forcepoint, a Raytheon Company / Imperva / Arista Networks / Acronis / Tufin Technologies / MobileIron / A10 Networks / HPE Aruba Networks / Ruckus Wireless / Thales / Microsens / Verint / Ucopia Networks / Rubrik / Cyberark / Pulse Secure / Radware / Trend Micro / Verint