Primăria Sectorului 2 va realiza construcția unei noi guri de aces pentru statia de metrou din Pipera. “Am trimis către Metrorex S.A. o solicitare prin care să ni se transmită calendarul și parcursul acțiunilor pe care Primăria sector 2 trebuie să le întreprindă pentru a face posibilă această nouă gură de metrou. Zilele trecute am primit răspunsul și ne-au fost detaliați pașii necesari implementării acestui proiect. Voi face tot ce ține de mine pentru a depăși cât mai repede problemele birocratice și pentru a vă oferi soluția pe care cu toții o așteptăm, a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2.

Primăria Sectorului 2 a lansat la finalul anului trecut o dezbatere publică referitoare la elaborarea noului Plan de Urbanism Zonal – PUZ coordonator al sectorului 2 care a evidențiat o preocupare specială pentru zona Dimitrie Pompeiu.

“Am cerut celor de la metrou să ne lase să investim în staţia de metrou Pipera, am primit ieri răspunsul afirmativ şi un parcurs birocratic pe care trebuie să îl urmăm pentru a ne putea implica. Ne-am oferit să investim noi în dezvoltarea infrastructurii supraterane a acestei staţii, pentru că sunt foarte puţine ieşiri, e un blocaj foarte mare acolo. În paralel am cerut şi Primăriei Capitalei să ne scape de construcţiile ilegale din acea zonă. Sunt tot felul de terase, date anii trecuţi, tot felul de contracte ciudate. Este domeniu public şi noi am vrea ca acea zonă să fie pe măsura investiţiilor private din zona Pipera”, a spus viceprimarul.