Compania clujeană Hosterion se extinde în patru noi locații internaționale, şi anume Amsterdam (Olanda), Dallas şi Fremont (SUA) și Londra (Marea Britanie), unde va oferi servicii precum găzduire web shared, găzduire magento, găzduire web premium și VPS-uri managed, trasmite MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al companiei Hosterion, în noile locații firma clujeană are propriile servere și echipamente de rețea colocate în centrele de date ale partenerilor locali. “Hosterion, una dintre companiile care pune România pe harta IT-ului internațional, se extinde în patru noi locații internaționale: Amsterdam, Dallas (Texas), Fremont (California) și Londra, unde va oferi servicii precum găzduire web shared, găzduire magento, găzduire web premium și VPS-uri managed. Experiența internațională a companiei clujene a debutat în 2009, odată cu lansarea brandului IntoVPS, prin care oferă servicii de unmanaged VPS hosting.

Fondatorul companiei, Adrian Andreiaş, a declarat că a ales ca Hosterion să achiziționeze propriile echipamente în loc să închirieze servere dedicate, iar astfel se pot controla mult mai bine caracteristicile serviciilor oferite și nivelul de calitate.

În 2017, Hosterion estimează o cifră de afaceri de 737.000 de euro, cu o creștere de 10% față de anul precedent, când a fost de 670.000 de euro. Cifra de afaceri e realizată în proporție de 50% din serviciile oferite în afara țării, iar cei mai mulți clienți sunt din România, SUA, Anglia, Italia, Rusia, Spania, Germania, Canada.