A picture taken on October 16, 2019 shows the European Union flags floating in the air in front of the European Commission building in Brussels. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP) (Photo by KENZO TRIBOUILLARD/AFP via Getty Images)

Comisia Europeană lansează un apel pentru propuneri pentru o acțiune pregătitoare în domeniul soluțiilor digitale pentru implicarea cetățenilor. Tehnologia poate fi utilizată pentru a facilita accesul cetățenilor și interacțiunile cu administrațiile publice. Obiectivul acestei acțiuni pregătitoare este crearea unei rețele de „laboratoare” locale care să sprijine dezvoltarea și derularea de soluții inovatoare activate digital pentru implicarea cetățenilor în procesul de luare a deciziilor  precum și co-crearea și co-livrarea a serviciilor publice la nivel local.

Buget total disponibil: 1.000.000 EUR. Se vor selecta 1-2 propuneri pentru finanțare, iar rata maximă de cofinanțare este de 75% din costurile eligibile totale. Durata acțiunii este de 18 luni.

Mai multe detalii pot fi gasite aici: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/call-proposals-smart-local-administrations

De asemenea, Comisia Europeană lansează si un apel pentru propuneri pentru o acțiune pregătitoare în domeniul inteligenței artificiale și Big Data pentru administrațiile publice regionale și locale.

Obiectivul acestei acțiuni pregătitoare este de a sprijini crearea unei platforme paneuropene, care să faciliteze utilizarea și utilizarea inteligenței artificiale și a datelor mari de către administrațiile publice regionale și locale din Europa, cu scopul de a spori eficiența și eficacitatea administrației publice în furnizarea de servicii centrate pe utilizator.

Buget total disponibil: 850.000 EUR. Rata maximă de cofinanțare este de 75% din costurile eligibile totale, iar durata acțiunii este de 24 de luni.

Mai multe detalii pot fi gasite aici: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/call-proposals-eu-platform-regions