Staţiile de încărcare a autovehiculelor electrice vor fi funcţionale din această lună la
Sucevenii care deţin autovehicule electrice vor avea posibilitatea să le alimenteze la staţiile de încărcare din oraş, care vor deveni funcţionale de la sfârşitul lunii, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi. El a precizat că utilizarea acestor staţii de încărcare, amenajate printr-un proiect finanţat din fonduri elveţiene, se va face gratuit, în baza unui card eliberat de Primărie, la cererea solicitantului, se arată într-un anunț al Primăriei.

“Sperăm ca până la sfârşitul lunii noiembrie să avem o staţie de încărcare sau măcar o parte din ele funcţionale, în aşa fel încât sucevenii care au optat să-şi achiziţioneze astfel de maşini electrice să aibă unde să le încarce. Îi îndemnăm pe oameni să vină la Primăria Suceava pentru a face formele legale să primească acele carduri, în aşa fel încât să poată să-şi încarce maşinile electrice la toate cele 28 de puncte de încărcare din municipiul Suceava ce vor fi funcţionale în perioada următoare“, a spus Harşovschi.

El a precizat că se intenţionează introducerea unei taxe pentru emiterea cardului, dar timp de cinci ani, serviciul de încărcare a maşinilor electrice va fi gratuit, curentul consumat urmând să fie achitat de primărie.