Consilierii locali au aprobat în ședința de pe 28 septembrie un proiect de hotărâre care permite Primăriei municipiului Roman să contracteze un nou împrumut, de circa 10,5 milioane de euro, respectiv 48.300.000 de lei. Banii ar urma să fie utilizați pentru finanțarea a 14 proiecte sau obiective de interes public, se arată în hotărârea de consiliu.

Bugetul de investiții al municipiului Roman pentru anul în curs a fost de un milion de euro, bani care s-au cheltuit pe asfaltarea unor străzi, realizarea a circa zece parcări, amenajarea sensului giratoriu Poarta Nord, extinderea canalizării în cartierul Petru Rareș, plus alte lucrări, dar de valori mai mici. În aceste condiții, spun autoritățile locale, contractarea unui împrumut este binevenită și necesară.

Consilierii locali au aprobat și lista investițiilor care vor fi achitate cu bani din acest împrumut. Mai exact, este vorba de modernizarea unor clădiri, terminarea Pietonalului, cu tot cu terasamentul de la etaj,  asfaltarea unor străzi din cartierul Bălcescu și lipovenesc, realizarea de parcări, refacerea trotuarelor și extinderea rețelei de gaz.

Pentru consolidarea și dotarea Casei Sergiu Celibidache se alocă suma de 4.333.200 lei, în cazul în care Primăria nu va câștiga în instanță dreptul de a obține pentru acest obiectiv fonduri europene. Din împrumut se vor plăti și cofinanțările la proiectele depuse pentru accesarea de fonduri europene, cum ar fi reabilitarea Centrului Multicultural „Unirea”.