Municipiul Botoşani şi municipiul Bălţi din Republica Moldova au în vedere crearea, în comun, a unei rute transfrontaliere cultural-turistice care să valorifice opera şi personalitatea marelui poet Mihai Eminescu. Administraţiile celor două municipii vor depune în cadrul Programului Operaţional Comun România-Republica Moldova un proiect transfrontalier “Eminescu: o cultură-o rută“, care îşi propune “valorificarea culturii române prin studierea, cercetarea şi interpretarea literar-artistică a operei eminesciene”.

“Baza colaborării noastre este Acordul de cooperare care a fost semnat în iulie anul curent. A fost, într-adevăr, o dorinţă reciprocă nu doar de semnare, ci şi de implicare nemijlocită, fiindcă formatul acesta de cooperare cu municipiul Botoşani dă dovadă nu numai de implicarea doar a executorilor, dar şi implicarea şefilor administraţiilor publice locale, în persoana domnului primar (n.r.- Cătălin Flutur), precum şi a mea, nemijlocită“, a afirmat primarul delegat al municipiului Bălţi, Igor Şeremet.

“Este un proiect generos care ne va permite să investim şi în partea de infrastructură culturală, atât în municipiul Bălţi, cât şi în municipiul Botoşani. Am parcurs etapele de proiect şi ştim exact ce avem de făcut”, a declarat, la rândul său, primarul Botoşaniului, Cătălin Flutur.