Un cuplu de români din Belgia a pus la punct o platformă online dedicată mamelor antreprenoare, din țară și din diaspora, oferind promovare membrelor comunităţii și produselor acestora.

Circa 200 de mame antreprenoare sunt prezente pe mamprenoare.eu. Mamele beneficiază de un profil profesional care include povestea trecerii fiecărei membre a comunităţii de la statutul de angajat la cel de antreprenor, o fotografie de profil, precum și datele de contact. Antreprenoarele își promovează produsele și serviciile și scriu articole în legătură cu domeniile lor de activitate.

Dezvoltatorii platformei sunt un cuplu de români care trăiesc în Belgia, care intenționează să includă și un forum unde membrele să poată discuta despre parteneriate, organizarea de evenimente publice sau de acțiuni caritabile. Comunitatea acționează și ca un Business Hub & Accelerator.

Comunitatea a fost fondată de Alina Bota, mamă antreprenor, economist, cu experiență de peste 18 ani în domeniul financiar-bancar. În comunitate nu există taxă de membru; intrarea se face prin intermediul unui workshop de antreprenoriat la care mamele sunt invitate să participe pentru a înțelege câteva principii de bază în afaceri care le vor ajuta să ajungă rapid la profit. Platforma are acoperire internațională, cu comunități locale conduse de manageri în București, Iași, Cluj Napoca, Ploiești, Timișoara, Alba Iulia, alături de antreprenoare din Elveția, Franța, Belgia sau Marea Britanie.

Tipurile de afaceri ale mamprenoarelor sunt foarte diverse, de la mici ateliere de produse hand-made până la avocați, psihologi, terapeuți, nutritionişti, comunicatori, poeţi, designeri florali și ciocolatieri.

sursa: mediafax.ro