Libra Internet Bank a înregistrat un profit de 59,4 milioane de lei în 2017, în creștere cu 83% față de anul precedent, activele totale ale băncii atingând valoarea de 4,6 miliarde de lei, în creștere cu 36% față de 2016, arată un comunicat transmis marți de bancă.

În aceeași perioadă, fondurile atrase de la clienți au ajuns la 4 miliarde de lei, înregistrând o creștere de 35%, iar portofoliul de credite a ajuns la 2,6 miliarde de lei, înregistrând o creștere de 28%.

„Rata creditelor neperformante continuă să rămână extrem de redusă, respectiv 2,7%, comparativ cu 6,4% la nivelul sectorului bancar”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanților băncii, rezultatele din 2017 se datorează creșterii liniilor de business tradiționale: profesii liberale, IMM, agricultură, dezvoltări imobiliare.

„De asemenea, creșterea a fost susținută de sectorul digital banking”, a precizat directorul general al băncii, Emil Bituleanu în comunicat.

La finalul anului 2017, Libra Internet Bank a depasit o cota de piata de 1%. Banca ofera servicii digitale pentru clienții persoane fizice și este specializată în produse și servicii bancare dedicate profesiilor liberale, IMM-urilor, agriculturii și dezvoltatorilor de proiecte rezidențiale.

Sursa: Mediafax