Aproximativ 100 de companii americane vor veni, săptămâna următoare, la Bucureşti, pentru a participa la Trade Winds, eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul Comerțului al SUA, aflat la a zecea ediţie, potrivit Guvernului României.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 18-20 octombrie, urmând să participe şi premierul Mihai Tudose alături de mai mulți miniștri.

”Inițiativa Departamentului Comerțului al SUA de a organiza cea de-a zecea ediție a Trade Winds în România și în alte patru state din Europa de Sud-Est – Bulgaria, Croația, Grecia și Serbia – demonstrează importanța pe care Administrația SUA o acordă acestei regiuni și, în mod special, țării noastre. Guvernul României a abordat cu importanța cuvenită acest forum economic de amploare și împreună cu echipa mea am răspuns pozitiv tuturor solicitărilor primite din partea Ambasadei SUA și a Commerce Department”, a afirmat premierul Mihai Tudose.

Între firmele americane care vor participa la ediția a zecea a Trade Winds sunt atât companii consacrate precum IBM, producătorul rachetelor Patriot – Raytheon, Kestral, Harris Corporation (space intelligence), SAS Institute (software), Perry Baromedical Corporation (producator de echipamente medicale), cât și IMM-uri din SUA, susţine Executivul.

sursa: mediafax.ro